Met hoofd,
hart en handen

Rookvrij schoolterrein

Per 1 januari 2021 mag er op de schoolterreinen van Stichting Panta Rhei niet meer worden gerookt.

Waarom een rookvrij schoolterrein?

· Als stichting streven we een gezonde leeromgeving na. We willen voorkomen dat leerlingen (in de toekomst) beginnen met roken. Ook voor onze medewerkers, ouders/verzorgers en andere gebruikers van het gebouw, en de bezoekers van onze scholen, willen wij dat de school een gezonde omgeving is en blijft.

· Goed voorbeeld doet volgen. Aangetoond is dat als kinderen niet geconfronteerd worden met het zien van mensen die roken, de kans aanzienlijk kleiner is dat het kind zelf (later) zal gaan roken.

· Scholen moeten vanaf 1 januari 2021 helemaal rookvrij zijn. Dat is wettelijke verplicht (artikel 10 van de Tabaks- en rookwarenwet). Door onze schoolterreinen rookvrij te maken en te houden, sluiten we aan bij de rookvrije schoolterreinen binnen het basisonderwijs.

Wilt u stoppen met roken? Met uw huisarts kunt u bespreken wat voor u de beste manier is om te stoppen. Bijna alle ziektekostenverzekeraars vergoeden medicatie of begeleiding. Ook kunt u op internet kijken wat voor u een passende begeleiding zou kunnen zijn. Bijvoorbeeld een online cursus.

Rookvrij, dat doen we samen!
Door elkaar aan te spreken op het roken op het schoolterrein na 1 januari 2021, willen we realiseren dat de schoolterreinen ook daadwerkelijk rookvrij zijn!

Wil je overlast melden, stuur dan een mail naar de directie van de school:

info@kcdetelescoop.nl